Monday, April 2, 2012

Tired but good weekend


Me in the bus going to the airport in Finland, I was soooo excited. (Menossa Helsinki-Vantaalle ihan yli-innoissaan...)
There was a plane on the roof at the Schipoli airport in Amsterdam. Completely normal, of course.
Amsterdamin lentokentällä oli lentokone, mikä tietenkin on varsin normaalia, etten sanoisi. :) 


Yesterday we made a roud trip (I think you could call it that). We went to "sugar bush" aka to a place where they make maple syrup. Sadly the time was a bit late for that so they weren't able to show how they take the sap out of the the maples. They did show us how maple syrup was made from the sap years ago and how they make it today. We were also able to taste some and we went and had pan cakes with maple syrup too. Beside the pan cake on the plate there was a sausage, which I wouldn't call one (because we have a lot bigger sausages in Finland, and this one was tiny and those we call by the name "nakki"). There was a funny willow next to the parking lot, there is a picture of it. It reminded me of the weeping willow on Harry Potter. Luckily this one didn't hurt anyone :)

Eilen mentiin "sokeripuskaan" eli paikkaan, missä tehdään vaahterasiirappia. Harmillisesti oli vähän myöhänen aika, joten siellä ei enää voinut nähdä kuinka se mahla saadaan sieltä puusta ulos. Saatiin kuitenkin nähdä miten siitä mahlasta tehtiin siirappia joskus vuosia sitten ja kuinka sitä tehdään nykyään. Saatiin myös maistaa paikan päällä tehtyä vaahterasiirappia. Sitten mentiin syömään pannukakkuja ja vaahterasiirappia. Todella Kanadalaista siis. Lautasella oli myös nakki, jota paikalliset kutsui makkaraksi, mutta suomalaisena tiedän paremmin ;) Parkkipaikan vieressä siellä oli tollanen hauska paju, joka oli täynnä kyhmyjä tai pahkuroita. Se näytti ihan siltä Harry Potterissa olleelta puulta, joka hakkas kaikki lähelle tulevat. Onnellisesti tämä yksilö ei sitä tehnyt.








We also went to this place where there's hawks some time of the year. Now we couldn't see any. It was really cold and windy because there was a big lake, that looked like a sea, just under it.
Sit mentiin tälläseen paikkaan, missä kuulemma on johonkin aikaan vuodesta paljon haukkoja. Nyt niitä ei kuitenkaan ollut. Siellä oli ihan sairaan kylmä ja tuuli paljon, koska kuten kuvasta näkyy tossa alapuolella on järvi, ja se näytti mielestäni mereltä, koska se oli niin iso.
Then we went to this big beach which was really pretty, but cold and windy. They told me that during summer the beach is full of people, and I totally can imagine that. It's not like Finland that has many smaller lakes, here they have just a few bigger ones.
Viimeseks mentiin vielä tälläselle isolle ja kauniille rannalle, missä myöskin oli kylmää ja tuulista. Kesäsin se on kuulemma aivan täys ihmisiä. Täällä ei tuhansia järviä, niinkun Suomessa, vaan täällä on vaan muutamia järviä, mutta ne on sitten ihan kivan suuria.


From the beach you can see this funny round building that has been painted. I've never seen anything like this. Painting outer walls of houses and other buildings was quite usual in that small city. That round one had those old style ships and on the picture under this one you can see that they have painted the whole wall of the house too. They paint them to avoid craffitis and I think that's a good idea and it can be real pretty, but a bit funny too :)

Rannan vieressä oli tollanen hauskasti maalattu pyöree rakennus. En oo koskaan nähnyt mitään tällästä, mutta tässä pienessä kaupungissa oli useempiakin maalattuja seiniä, ihan asuintaloissakin. Tossa alemmassa kuvassa on tosiaan kokonainen seinä maalattu. Näin kuulemma tehdään sen takia, että niihin seiniin ei ilmestyis craffiteja. Ihan fiksu idea ja jotkut näistä oli ihan kauniita, mutta mielestäni toi oli myös hieman hassua.


Today I went to church. It was ok, they had one pastor who had her last day of work at that church before following God to other congregation. The worship was good and there was even some songs I knew, which is always nice. It wasn't too far away, so I think I'll be going there again. 

Tänään kävin kokouksessa. Se oli ihan ok. Siellä oli yhden pastorin (nais- sellaisen) viimeinen työpäivä, ennen kuin se oli seuraamassa Jumalan kutsua uuteen seurakuntaan. Ylistys oli ihan hyvää ja siellä oli pari biisiä, jotka tunsin jo ja se oli tosi kiva juttu, pääsee paremmin mukaan hommaan, jos vähän tietää sanoja, vaikka ylistyksessä ei olekkaan siitä kyse. Kyseinen kirkko ei ole kovin kaukana täältä, joten luulen meneväni sinne uudestaankin.

Now I think my head is getting a bit empty so I'll finish now. Good and blessed week everyone!
Lopettelen nyt, koska päässä ei enää liiku paljon mitään. Hyvää ja reilusti siunattua viikkoa kaikille! :)






5 comments:

  1. Kuulostaa hauskalta, mitä kaikkee ootkaan jo nähny sielä! :D

    Kiva, kun postaat noita kuvia ni näkee jo nytte kaikkee mitä oot tehny siellä. Mut sit ku tuut ni haluun kuolata sun kaikki kuvat läpi! :P

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Helli!

    I am so glad you had a good weekend. You took some great pictures, the mural (wall paintings) are especially cool. Can't wait to see more of what your off doing on your grand adventure! :D

    ReplyDelete
  4. Tere! tajusin vasta, että tännehän pystyy kommentoimaan :DD Ei oo nää blogit tuttuja.... kiva et on kivaa, aika kalsee keli näyttää siellä olevan. Tosin, tänne tuli talvi, jotta niin kivaa! Metrin hanki ja pakkasta, ou jee.

    ReplyDelete
  5. Moi! Joo viikonloppuna oli tosi kylmä ja sunnuntaina satokin. Nyt viikolla on ollu tosi hieno ilma ja aurinko paistanu ja ollu ihanaa. Puut on täynnä lehtiä tai niiden alkuja oikeestaan ja kukatkin jo kukkii. Mutta onhan lumi ja talvi ihanaa ;D

    ReplyDelete